Credit Reference

Címkék: credit reference

2009.07.24. 12:16

A BISZ ZRT. önkéntes alapon, Credit Reference (CR) néven létrehozza a teljes listás lakossági hitelinformációs rendszert. A BISZ működteti a Központi Hitelinformációs Rendszert (KHR) is.
Vezető magyarországi hitelintézetek kezdeményezték, hogy a cégcsoport szervezze meg a szolgáltatást. A BISZ informatikai rendszerét már egy éve elkezdték fejleszteni, jövő júliusra, amikor a lekérdezés is megindul, elkészülnek a bővítéssel.

A BAR listán már több mint 600.000 személy szerepel, ami a eléri a potenciális banki ügyfelek 10%-át. Ez 900.000 mulasztást jelent, aminek egy része már lezárt, ami azt jelenti, hogy az ügyfél rendezte tartozását.

A Credit Reference az önkéntes adatszolgáltatásra épül. Ezt a rendszert már a világ számos országában használják. Az önkéntes adatszolgáltató bankok ügyfelei írásban nyilatkoznak majd arról, hogy élő hitelszerződéseik és azok változásai felvihetőek-e a CR-be.

A hitelnyújtók a Credit Reference segítségével pontosabb ügyfélprofilt rajzolhatnak. Ez tükröződik majd a hitelfelvétel költségeiben, az alacsonyabb kockázató, pontosan törlesztő ügyfelek kedvezőbb kamattal vehetnek fel hitelt.

A KHR rendszer és a Credit Reference együtt már egy teljes körű nyilvántartást tesz lehetővé, ugyanis eddig csak a mulasztásokat tartották nyilván.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://bank-hitel.blog.hu/api/trackback/id/tr511264897

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maholnap · http://koklerbroker.blog.hu/ 2009.07.24. 14:22:39

Klassz lenne, ha működne, és nem lehetne majd kijátszani... ;-)

Minden esetben azt vallom, hogy kellő odafigyeléssel, alapos pénzügyi elemzéssel, tervezéssel és testre szabással kitűnő pénzügyi optimalizálást lehet alkotni évtizedekre. Minden magánszemély, család, vagy vállalkozás számára... Az általad említett CR nagyon jó kapaszkodó, alkalmas segítség a munkánkhoz. Kár, hogy nem lesz rajta senki azok közül, akiknek igazán szükségük van (lenne) pénzügyi tervre, pénzügyi alapfogalmak ismeretére, pénzügyi kultúra oktatására... :-o
Hitelfelvétel egyszerűen Hitel Blog Hitel Lakáshitel
süti beállítások módosítása