Tartalmi és formai követelmények
 
 
Alapvető információk, aminek szerepelnie kell az adásvételi szerződésben a bank neve és a hitelösszeg. Van olyan bank, ami viszont ennél sokkal több feltételt ír elő.
 
Jelentős eltérések lehetnek a bankok előírásai között.
Általános előírás, hogy a vételár megfizetésére vonatkozó határidőket jelöljék meg a felek, ügyvédi letétbe helyezzék el az eladó nyilatkozatát, hogy lemond a tulajdonjogról, ha folyósította a bank a hitelt. Másrészt az eladó engedélyezi a bank jelzálogjogának a bejegyzését. Az eladó nyilatkozik az ingatlan per, teher és igénymentességéről, valamint a szerződést felbontani, megszüntetni csak a bank írásos engedélyével lehet.
 
Az előadó kötelezettségvállalása is fontos, hogy lemond a tulajdonjogáról, amint a bank kiadta a kötelezettségvállaló nyilatkozatot.  
 
Azért érdemes független hitelközvetítőhöz fordulni, mert
segítségével nem fordulhat elő, hogy később az adásvételi szerződést módosítani
kelljen, ami felesleges plusz költséggel okozhat.
 
A bankok többségénél a hitelbírálat az adásvételi szerződés
aláírását követően történik. Érdemes még az adásvételi szerződés megkötése előtt megrendelni az értékbecslést, mert sokszor ezen is múlhat, hogy mennyi hitelt tud felvenni, aki ingatlant vásárol.

A bejegyzés trackback címe:

https://bank-hitel.blog.hu/api/trackback/id/tr231261223

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Hitelfelvétel egyszerűen Hitel Blog Hitel Lakáshitel
süti beállítások módosítása