MNB Kamatcsökkentés

Címkék: mnb kamat kamatcsökkentés

2009.09.07. 22:59

A piac által elvárt módon cselekedett a jegybank, és 8,5-ről 8 százalékra csökkentette az irányadó kamatot.

Most nem okozott meglepetést az MNB monetáris tanácsa, a testület a piaci várakozásoknak megfelelően fél százalékponttal mérsékelte a jegybanki alapkamatot.

A hamarosan nyilvánosságra kerülő MNB-közlemény ad választ az okokra, de a piac figyelemmel kíséri a Simor András jegybankelnök sajtótájékoztatóján elhangzó szavakat is, ennek függvényében alakulnak a várakozások, hogy alakulhat a jövőben a kamatpolitika. Az elemzők zöme most úgy véli, a mai vágással nem ért véget a kamatcsökkentés, év végéig további fél százalékponttal csökkenhet az irányadó ráta.

Nagy súllyal esett latba a negyedévente frissülő makrokitekintés és az Inflációs jelentés. A Ezeknek az elemzéseknek a pontos tartalmát tegnap ismertették meg a piaci szereplőkkel, de a két legfontosabb számot, a GDP növekedés és az infláció idei és jövő évi pályáját korábban nyilvánosságra hozta az MNB.

Az inflációs pályában csak minimális változást látnak az MNB szakértői. Idén 4,5 százalékos pénzromlásra számítanak, jövőre az eddig gondoltnál némileg kisebb, 4,1 százalékos, ám 2011-ben épp ellenkezőleg, marginálisan nagyobb, 2,1 százalékos lehet az infláció.

A bejegyzés trackback címe:

https://bank-hitel.blog.hu/api/trackback/id/tr121367202

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Hitelfelvétel egyszerűen Hitel Blog Hitel Lakáshitel
süti beállítások módosítása