A szocpol eltörlése

Címkék: állami támogatás szocpol

2009.07.24. 00:21

Mennyire esik vissza az új lakások piaca a szocpol eltörlése miatt?

A projektek 90%-át leállították vagy elhalasztották. A töredékére esett vissza az értékesítés, ami az eladatlan lakások számának a stagnálásához vezet. A bankok sem a vevőknek, sem a fejlesztőknek nem adnak hitelt. Hatalmasak a problémák az újlakás piacon. Ennek ellenére a fejlesztők reménykednek a piac újbóli fellendülésében. Vannak viszont olyan fejlesztők, akik a megfelelő pozícionálásnak köszönhetően most is életképes projektekkel rendelkeznek. 

Újra a használt lakások élhetik a reneszánszukat a következő 1-2 évben.

A szocpol elsősorban a kisebb lakások szegmensében pótolta a fiataloknál gyakran hiányzó önerőt.

Budapesten évente átlagosan 8000 új építésű lakás kelt el. A beruházók igyekeztek alkalmazkodni a piaci igényekhez, ezért kerültek túlsúlyba a szocpolos lakások. Ennek eredménye, hogy elsősorban 2 szobás vagy 1+2 fél szobás beosztású lakásokat építettek

A bejegyzés trackback címe:

https://bank-hitel.blog.hu/api/trackback/id/tr651264150

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Hitelfelvétel egyszerűen Hitel Blog Hitel Lakáshitel
süti beállítások módosítása