Az egyik leghatékonyabb módszer a függőségektől való szabadulásban a hipnózis.
 
Kit lehet hipnotizálni?
* Az emberek 95%-át könnyű transzba. Itt még nem lehet könnyen bejuttatni a pozitív viselkedésmintákat.
* 70% tud közepes transzba eljutni. Ez azt jelenti, hogy az alanyok jobban ellazulnak, és jobban fogadják a bonyolultabb kezelést. Ilyen módon lehet optimálisan Gyógyítani.
• Mély transzra nem mindenki képes, csak 5%-a az embereknek. Ezt használják ki előszeretettel a színpadi hipnotizőrök. Ilyen hipnózisnak a sajátossága, hogy a kliens nem emlékszik semmire se, ami történik vele a hipnózisban, ez még hallucinációkkal is járhat.
• Az emberek körülbelül 5%-a egyáltalán nem hipnotizálható.

 Aki már próbált leszokni a cigiről, az pontosan tudja, mivel jár a dohányzással való leszokás, vagyis a cigi megvonása: egyre növekvő feszültség, folyamatos nassolás a szívás helyett, és ábrándozás és égető kín csak egyetlen slukkért. Tehát az agy különös dolgokat produkál a nikotinelvonási tünetek miatt. 

Olvasson ennek utána bővebben:

Leszokás a dohányzásról hipnózissal

Az amerikai tőzsdefelügyelet (SEC) bezárta a Zeekrewards néven működő piramisjátékot, amibe Magyarországról is sok befektető beszállt, írta a Forbes online gazdasági portál.  Az oka az volt a SEC közbelépésének, hogy a piramis játék elven működő rendszer már az összeomlás határán állt. 

A SEC szerint az online marketinges Paul Burks és a cége több mint 600 millió dollárt gyűjtött 2011 január óta - több mint egy millió ügyféltől - akik online regisztráltak a ZeekRewards.com weboldalon. 

Azt ígérték a befektetőknek, hogy a cég napi profitjának akár 50%-ból is részesedhetnek a rendszeren keresztül, ami egy két szintű hálózatos rendszerben működött. A rendszerben jutalom pontokat gyűjthettek a résztvevők, amit átválthattak pénzre, ha fel akarták venni a hálózatban megkeresett jövedelmüket.

"Viszont a weboldal csalárd módon azt a benyomást keltette a befektetőkben, mintha a cég extrém módom nyereséges lenne, a valóságban a befektetők részére ajánlott hozam és bónuszok köszönő viszonyban se volt a cég valóságos bevételével vagy nyereségével. A Zeekrewards bevételei és a költségek levonása után maradó nyereség (net profits) valójában abból a pénzből jött össze, amit a befektetők és az új belépők befizettek, tehát a klasszikus piramisjáték (Ponzi szisztéma) szerint  működött a rendszer", nyilatkozta a SEC.

A SEC beadványából kiderül, az ügyfeleknek többféle lehetőséget  is ajánlott a ZeekRewards program, amivel pénzt kereshetnek. Kettő ezek közül abból állt, hogy befektetési lehetőséget ajánlott az ügyfeleknek - amit viszont nem regisztrált a SEC-nél, ami előírás a szövetségi törvények alapján.

Ha a ZeekRewards-nál regisztrált ügyfelek egyre növekvő mértékben vonták volna ki a pénzt, azáltal, hogy a bent lévő befektetésük minden hónapban kifizeti a hozamot (és nem jóváírást kérnek, ami azt jelenti, hogy bónuszpontokban írja jóvá a ZeekRewards a hozamot), akkor a weboldal cash flow-ja előbb utóbb összeomlott volna, ezáltal az ügyfelek bukták volna a pénzüket. A legutóbbi hónapban a ZeekRewards 162 millió dollárt gyűjtött az ügyfelektől, miközben az ügyfeleknek kifizetendő pénz már elérte a havi 160 millió dollárt.

"Mindeközben a befektetőknek sejtésük se volt, hogy a ZeekRewards valójában piramis rendszerre épül. A ZeekRewards bevételének megközelítőleg a 98%-a és ennek megfelelően az állítólagos profit, amiből részesedtek a tagok (ügyfelek), valójában az új belépők befizetéseiből jött össze" állítja a SEC a beadványában.

A tanulság, hogy egy olyan rendszerbe ne lépjünk be, ne dőljünk be olyan ígéreteknek, ahol irreálisan magas hozamot ígérnek. A ZeekRewards terjesztésében részt vevő hálózatépítő tagok napi 1% hozamot ígértek, ami éves szinten már 356%-ot jelentene. Az 2000-es évek elején is sokan bedőltek az ingatlanszövetkezeteknek (pl. Baumag), mert 20% hozamot ígéretek, viszont ott is bebizonyosodott, hogy piramisjátékról van szó.

show
ige: brighten up, come true, come to light

MNB Kamatcsökkentés

Címkék: mnb kamat kamatcsökkentés

2009.09.07. 22:59

A piac által elvárt módon cselekedett a jegybank, és 8,5-ről 8 százalékra csökkentette az irányadó kamatot.

Most nem okozott meglepetést az MNB monetáris tanácsa, a testület a piaci várakozásoknak megfelelően fél százalékponttal mérsékelte a jegybanki alapkamatot.

A hamarosan nyilvánosságra kerülő MNB-közlemény ad választ az okokra, de a piac figyelemmel kíséri a Simor András jegybankelnök sajtótájékoztatóján elhangzó szavakat is, ennek függvényében alakulnak a várakozások, hogy alakulhat a jövőben a kamatpolitika. Az elemzők zöme most úgy véli, a mai vágással nem ért véget a kamatcsökkentés, év végéig további fél százalékponttal csökkenhet az irányadó ráta.

Nagy súllyal esett latba a negyedévente frissülő makrokitekintés és az Inflációs jelentés. A Ezeknek az elemzéseknek a pontos tartalmát tegnap ismertették meg a piaci szereplőkkel, de a két legfontosabb számot, a GDP növekedés és az infláció idei és jövő évi pályáját korábban nyilvánosságra hozta az MNB.

Az inflációs pályában csak minimális változást látnak az MNB szakértői. Idén 4,5 százalékos pénzromlásra számítanak, jövőre az eddig gondoltnál némileg kisebb, 4,1 százalékos, ám 2011-ben épp ellenkezőleg, marginálisan nagyobb, 2,1 százalékos lehet az infláció.

Megújult az OTP Bank honlapja

Címkék: otp bank

2009.08.08. 02:12

Az OTP Bank honlapját havonta átlagosan 2,9-3 millió egyedi látogató tekinti meg, akik összesen mintegy 8 millió oldalletöltést generálnak.

Az új honlap egyértelműen rendezettebbnek tűnik, a látogató azonnal szembesül a bank kiemelt ajánlataival. A bankszámla és a megtakarítási konstrukciók árnyékában azonban az OTP-nél is elvesznek a lakáshitelek. Mint általában a bankok, a legnagyobb magyar pénzintézet is a forrásgyűjtésre helyez nagyobb hangsúlyt az utóbbi időben.

Változások a hitelválság nyomán

Címkék: hitel

2009.08.08. 02:10

Az év első felében 70%-al csökkent az új devizahitelek igénylése. Több bank is visszafogta a hitelezési tevékenységét, a svájci frank alapú hitelek egy része is megszűnt. Ennek ellenére most is találhatunk az elérhető hitelek között kedvező, svájci frank alapú hiteleket. Ezeknek a kamata a legalacsonyabb jelenleg a piacon. Viszont általában ma már jövedelemigazolást is kérnek a bankok, amivel igazolni kell, hogy az ügyfél fogja tudni fizetni a hitel törlesztőrészleteit. A másik változás, hogy csökkentek a finanszírozási arányok, aminek a következménye, hogy növekedett a szükséges önerő mértéke. A szükséges önrész mértéke így ma már 20-50 százalék közé tehető, átlagosan 40 százalék.

Egészségügyi gyorshitel

Az OTP egészségpénztárának tagjai a egészségpénztári számlára vehetnek fel hitelt, és ebből fizethetik ki az egészségügyi szolgáltatót. 2006 tavaszán kezdtek tárgyalásokat két budapesti PET-központtal, az ő megkeresésükre. Kérésük az volt, hogy azon betegek számára, akik OEP-támogatásban nem részesülnek, alakítsanak ki egy kedvezményes és elérhető konstrukciót. A Budapest Banknál a Privát Kölcsön Vital nevet viselő termék 2007 óta több féle célra is igénybevehető. Egészségügyi termékeket, illetve szolgáltatásokat általában áruhitel-konstrukciók keretében finanszíroznak. Gyógykezelésre speciális esetekben személyi kölcsönt is tudnak ajánlani - mindkét esetben a szokásosnál kedvezőbb kondíciók mellett.

Személyi kölcsön

 

Credit Reference

Címkék: credit reference

2009.07.24. 12:16

A BISZ ZRT. önkéntes alapon, Credit Reference (CR) néven létrehozza a teljes listás lakossági hitelinformációs rendszert. A BISZ működteti a Központi Hitelinformációs Rendszert (KHR) is.
Vezető magyarországi hitelintézetek kezdeményezték, hogy a cégcsoport szervezze meg a szolgáltatást. A BISZ informatikai rendszerét már egy éve elkezdték fejleszteni, jövő júliusra, amikor a lekérdezés is megindul, elkészülnek a bővítéssel.

A BAR listán már több mint 600.000 személy szerepel, ami a eléri a potenciális banki ügyfelek 10%-át. Ez 900.000 mulasztást jelent, aminek egy része már lezárt, ami azt jelenti, hogy az ügyfél rendezte tartozását.

A Credit Reference az önkéntes adatszolgáltatásra épül. Ezt a rendszert már a világ számos országában használják. Az önkéntes adatszolgáltató bankok ügyfelei írásban nyilatkoznak majd arról, hogy élő hitelszerződéseik és azok változásai felvihetőek-e a CR-be.

A hitelnyújtók a Credit Reference segítségével pontosabb ügyfélprofilt rajzolhatnak. Ez tükröződik majd a hitelfelvétel költségeiben, az alacsonyabb kockázató, pontosan törlesztő ügyfelek kedvezőbb kamattal vehetnek fel hitelt.

A KHR rendszer és a Credit Reference együtt már egy teljes körű nyilvántartást tesz lehetővé, ugyanis eddig csak a mulasztásokat tartották nyilván.
 

A szocpol eltörlése

Címkék: állami támogatás szocpol

2009.07.24. 00:21

Mennyire esik vissza az új lakások piaca a szocpol eltörlése miatt?

A projektek 90%-át leállították vagy elhalasztották. A töredékére esett vissza az értékesítés, ami az eladatlan lakások számának a stagnálásához vezet. A bankok sem a vevőknek, sem a fejlesztőknek nem adnak hitelt. Hatalmasak a problémák az újlakás piacon. Ennek ellenére a fejlesztők reménykednek a piac újbóli fellendülésében. Vannak viszont olyan fejlesztők, akik a megfelelő pozícionálásnak köszönhetően most is életképes projektekkel rendelkeznek. 

Újra a használt lakások élhetik a reneszánszukat a következő 1-2 évben.

A szocpol elsősorban a kisebb lakások szegmensében pótolta a fiataloknál gyakran hiányzó önerőt.

Budapesten évente átlagosan 8000 új építésű lakás kelt el. A beruházók igyekeztek alkalmazkodni a piaci igényekhez, ezért kerültek túlsúlyba a szocpolos lakások. Ennek eredménye, hogy elsősorban 2 szobás vagy 1+2 fél szobás beosztású lakásokat építettek

Mi a titka a gyors és zökkenőmentes hitelfelvételnek?

1. lépés Számolja ki a törlesztő részleteket

A hitelkalkulátorral a vezető bankok hiteleit tudja összehasonlítani

2. lépés Személyre szabott ajánlat kérése

A Hitel Centrum irodáiban egy helyen elérhető valamennyi hazai bank hitelkonstrukciói. Az elmúlt több mint 10 évben több ezer elégedett ügyfelünk a biztosíték arra, hogy a legkedvezőbb hitelajánlatokat kutatjuk fel ügyfeleinknek. A teljes hitelpiac kínálatából választhat, másrészt megvizsgáljuk, milyen lehetőségeket és kedvezményeket tudunk elérni a bankoknál.

Személyre szabott ajánlatért kattintson ide:

Hitel Centrum

Tartalmi és formai követelmények
 
 
Alapvető információk, aminek szerepelnie kell az adásvételi szerződésben a bank neve és a hitelösszeg. Van olyan bank, ami viszont ennél sokkal több feltételt ír elő.
 
Jelentős eltérések lehetnek a bankok előírásai között.
Általános előírás, hogy a vételár megfizetésére vonatkozó határidőket jelöljék meg a felek, ügyvédi letétbe helyezzék el az eladó nyilatkozatát, hogy lemond a tulajdonjogról, ha folyósította a bank a hitelt. Másrészt az eladó engedélyezi a bank jelzálogjogának a bejegyzését. Az eladó nyilatkozik az ingatlan per, teher és igénymentességéről, valamint a szerződést felbontani, megszüntetni csak a bank írásos engedélyével lehet.
 
Az előadó kötelezettségvállalása is fontos, hogy lemond a tulajdonjogáról, amint a bank kiadta a kötelezettségvállaló nyilatkozatot.  
 
Azért érdemes független hitelközvetítőhöz fordulni, mert
segítségével nem fordulhat elő, hogy később az adásvételi szerződést módosítani
kelljen, ami felesleges plusz költséggel okozhat.
 
A bankok többségénél a hitelbírálat az adásvételi szerződés
aláírását követően történik. Érdemes még az adásvételi szerződés megkötése előtt megrendelni az értékbecslést, mert sokszor ezen is múlhat, hogy mennyi hitelt tud felvenni, aki ingatlant vásárol.

A magyar lakáshitel-támogatási program összeegyeztethető az uniós előírásokkal, tudatta az Európai Bizottság. Viszont csak szociális jelleggel adható, úgy, hogy senkit nem zárnak ki.


A parlament úgy döntött, hogy nem csupán a munkanélküliek, hanem szinte bárki igénybe veheti az állami garanciát. Az igénybevevői kör szélesítése viszont a garancia mértékének leszállításához vezetett. A korábbi 100 százalék helyett a munkanélküliek a tőke és kamatainak nyolcvan százalékára kaphatnak garanciát, a többieknél pedig 70 százalékos a mérték. A garancia a dolgozók esetében maximum tízmilliós hitelre vehető igénybe, szemben az eredeti jogszabályban a munkanélkülieknek adott húszmilliós limittel.

részletek: napi.hu

Kókler hitel

Címkék: hitel hiteltanácsadás

2009.07.20. 22:56

A Kókler Bróker Blogon olvastam:

 

Kóklerbróker hitelez :-)

és közben mosolyog...

Nézzük, hogy mit lehet elrontani, elbénázni a kombi hitelek világában! (Nem győzöm hangsúlyozni, hogy "minden pluszból lehet többet kihozni, és minden mínusz faragható", szinte minden pénzügyi helyzet biztonsága, hozama, likviditása, kiszámolhatósága javítható. Erről szól a pénzügyi tervezés ... A tőkeszámlával kombinált hitel is kitűnő megoldás a hagyományos annuitásos hitelek hátulütőinek, kockázatainak és rugalmatlanságának kiküszöbölésére. Kóklerbróker azért bármit el tud rontani!)

Nem hiába mondja ki a Parkinson törvénye, hogy ami elromolhat, az el is romlik.

 

Szerződésmódosítás stop

Címkék: hitelszerződés

2009.07.19. 22:55

Bajnai Gordon miniszterelnök tárgyalt a Bankszövetséggel. A találkozón a bajba került devizahitelesek megsegítéséről, a szerződések módosításáról tárgyaltak.

Nemrég több bank az ügyfeleinek küldött egy levelet, melyben felsorolják az indokokat, ami miatt egyoldalúan szerződést módosíthat a bank augusztus elsejétől. Ebben több olyan indok is volt, mint a kockázati tényezők, dolgozók fizetése, hirdetési kiadások, it-beszerzések. Bajnai cinikusnak minősítette ezeket az indokokat, nem tartja elfogadhatónak azokat szerződésmódosításra.

Kötelező hitel magatartáskódex készül

A tárgyalás sikeres volt, mert megállapodtak abban, hogy a pénzintézetek két hónapig felfüggesztik a szerződésmódosításokat. Ha vis major miatt ezt mégis szükségessé tenné, akkor a PSZÁF-fal egyeztetve lehetne csak módosítani.
részletek: index.hu

Megjelent az új október 1-tõl hatályos lakásfinanszírozási kormányrendelet. Az új állami támogatás szerint új lakás vásárlásakor az állampapírhozam 50 százaléka jár kamattámogatásként a kétgyerekeseknek, a háromgyerekesek az állampapírhozam 55 százalékát, míg a hatgyerekesek annak 70 százalékát kapják kamattámogatásként.

Az új kormányrendelet szerint fiatalnak számít az a személy, aki a kölcsönkérelem benyújtásakor nem töltötte be a 35. életévét, akik házasságban vagy élettársi kapcsolatban élnek, azoknak külön-külön is 35 év alattiaknak kell lenniük.

Részletek: Hitel és állami támogatás

Hitel fórum

Címkék: hitel fórum

2009.07.17. 22:53

Egy-két adat a hitelemről: 69000chf-vettem fel 2006.12.20-án 20 évre 5,4% kamatra.Kedves bank már 2007-ben megemelte a kamatot 6,2% majd tavaly év végén 8,1%ra.A törlesztést kb420chf-al kezdtem ,ma több mint 600.Csütörtökön kell bemennem,kértem egy lezárási ajánlatot,hogy legyen mivel kalkulálni. Végül is tudom fizetni,csak sajnálom kidobni a pénzt,hátha lenne jobb megoldás is.Ha nincs akkor elfogadom,hogy így jártam.Csak az az érdekes,hogy ránézek a neten több hitelkalkulátorra,(kb 12millára.) szinte mindenhol kevesebbet írnak a frankhitelek töreszőjére. Tovább a hitel fórumra>>

Egyes hitelelknél nem nézik a jövedelmet, csak az ingatlant fedezetet. Emiatt más speciális elvárásai lehetnek a banknak. A következő feltételek lehetnek: 3 havi közüzemi számlát kell bemutatni. Továbbá nyilatkozni kell a jövedelemről, de más dokumentumokkal nem kell a jövedelmet alátámasztani (pl. bankszámla, Apeh jövedelemigazolás). A hitelfelvevő érdeke is, hogy körültekintően járjon el a hitelfelvételnél, mert egy jelzáloghitelnél fontos, hogy rendelkezzen megfelelő forrással, amiből tudja törleszteni a hitelt.

részletek: Lakáshitel Centrum

Botrány lett a Blikk cikkéből, amelyből kiderült, a pénzügyi intézetek még a reklámköltségeiket, sőt dolgozóik béremelését is ügyfeleikkel akarják megfizettetni. Mit tehetünk?


Na, épp a múltkor dicsértem a Blikket, erre itt ez az egészen tébolyító baromság, az ostoba demagógia fájdalmas esete. Egy vállalkozás a megnövekedett költségeit érvényesíti az áraiban! Botrány!! Árdrágítók! A reklám és az emberek bére is része egy vállalkozás költségeinek! Döbbenet! Kapitalizmus! Pfuj!!!

részletek: Botrány! Ki véd meg a kapzsi bankoktól?

A nagy gazdasági válság

Címkék: hitelválság

2009.07.14. 22:46

A kultúra, történelem, történetek blogban olvastam:

 

Máskor is volt gazdasági válság a világban.

Most idén éljük meg ezt a nagy válságot...

A világ országainak nagy része 1929-től az 1930-as évek közepéig súlyos gazdasági válsággal küszködött.

Hatalmas tömegek váltak munkanélkülivé, sokan éheztek. Visszaesett a termelés és a bérek elvesztették vásárlóértéküket.

Ez volt a nagy gazdasági válság.

Már az első világháború után érezhetőek voltak a közelgő válság jelei.

részletek: A nagy gazdasági válság

Devizahitel

Címkék: devizahitel

2009.07.13. 22:45

A devizahitelek elterjedését segített, hogya magas forint kamatok mellett, jóval versenyképesebb a devizahitelek kamatszintje.


A devizahitel olyan hitel, amelynek összegét nem forintban, hanem valamely más pénznemben határozzák meg: a magyarországi gyakorlat szerint jellemzõen svájci frankban, euróban vagy japán jenben. ( forrás: pszaf.hu)

részletek:

Lakáshitel Centrum >>

Hitelfelvétel egyszerűen Hitel Blog Hitel Lakáshitel