Változások a hitelválság nyomán

Címkék: hitel

2009.08.08. 02:10

Az év első felében 70%-al csökkent az új devizahitelek igénylése. Több bank is visszafogta a hitelezési tevékenységét, a svájci frank alapú hitelek egy része is megszűnt. Ennek ellenére most is találhatunk az elérhető hitelek között kedvező, svájci frank alapú hiteleket. Ezeknek a kamata a legalacsonyabb jelenleg a piacon. Viszont általában ma már jövedelemigazolást is kérnek a bankok, amivel igazolni kell, hogy az ügyfél fogja tudni fizetni a hitel törlesztőrészleteit. A másik változás, hogy csökkentek a finanszírozási arányok, aminek a következménye, hogy növekedett a szükséges önerő mértéke. A szükséges önrész mértéke így ma már 20-50 százalék közé tehető, átlagosan 40 százalék.

A bejegyzés trackback címe:

https://bank-hitel.blog.hu/api/trackback/id/tr801295958

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

providentsuper · http://www.provident.hu/pages/Hitel_kolcson 2009.11.16. 18:01:03

www.provident.hu/pages/Hitel_kolcson

A THM (Teljes Hiteldíj Mutató) egy technikai mutatószám. Az Egyesült Államokban fejlesztették ki, nagy összegű, hosszú lejáratú, havi törlesztésű lakáshitelek összehasonlítására. Rendeltetése, hogy nemcsak a kamatot, hanem az összes felmerülő díjat figyelembe véve, szabványosított formában mutassa meg a fogyasztónak, mennyibe kerül a hitele.

A képletet három tényező befolyásolja: a kölcsönösszeg nagysága, a kölcsön futamideje és a visszafizetés gyakorisága. A képlet szerint a THM annál magasabb, minél rövidebb a futamidő, minél kisebb a hitelösszeg és minél gyakoribb a törlesztés. Annak ellenére, hogy a THM értékét százalékban fejezik ki, ez a százalék nem azonos az eredetileg felvett hitelösszeg után fizetendő kamattal.

A THM, azaz teljes hiteldíj mutató fogalmi meghatározását és számítási módját a 41/1997.(III.5.) Kormányrendelet tartalmazza.
<a href="http://www.provident.hu/pages/Hitel_kolcson">Provident</a>
Hitelfelvétel egyszerűen Hitel Blog Hitel Lakáshitel
süti beállítások módosítása